En udfordring til forlagsbranchen

Der har de sidste dage været en del diskussion af om forlagsbranchens “Napster”-øjeblik er kommet. Anledningen er lanceringen af sitet mygazines.com, hvor brugere kan uploade pdf’er af magasiner. Der er allerede en bred vifte af magasiner tilgængelige – Wired, Cosmopolitan, Vanity Fair m.fl. Tilsyneladende er disse magasiner uploadet uden nogen form for tilladelse fra forlagene.

Ifølge Motley Fool kan det blive svært for forlagsbranchen at få lukket siden, selv om den overtræder en række copyright-love. Den er nemlig registreret af en “John Smith” med adresse på en caribisk ø.

Det bliver spændende at følge forlagsbranchens modtræk den kommende tid. Som Joe Wikert skriver kunne man sagtens forestille sig et site lignende mygazines.com, men lovligt og med et abonnement. En forretningsmodel, der evt. er bygget på større annonceindtægter, som følge af en større læserskare. Mygazines.com bliver måske anledning til at magasin-forlagene bliver nødt til endnu engang at tage et kritisk blik på deres produktmix.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *