Forstå hvad google analytics fortæller dig

Jeg har gennem flere år brugt google analytics til at lave statistik på både bookinvention.dk og clockwise.dk. Et par gange ugentligt tjekker jeg om mit besøgstal er stigende eller faldende og hvor de besøgende kommer fra. Men hver gang er det som om tallene håner mig: ”du forstår os ikke”. Problemet er, at jeg aldrig har investeret tiden i at lære at bruge disse værktøjer. Og forstår man ikke hvad man læser, ja, så er det også svært at handle derefter. Som en del af en kritisk gennemgang af mine websites, har jeg derfor besluttet mig for at blive bedre til at handle på baggrund af den statistik google analytics opsamler for mig.

Mit startsted blev Ian Luries videoer om google analytics. De kan varmt anbefales, da de forklarer det man ser og samtidig giver handleforslag ud fra tallene. Du behøver ikke nødvendigvis se videoerne i rækkefølge, så er det ikke første gang du giver dig i kast med google analytics, kan du med fordel starte ved tutorial 2 eller 3:
Google Analytics Tutorial 1: Setting Up
Google Analytics Tutorial 2: Essential Stats
Google Analytics Tutorial 3: Digging Deeper
Google Analytics Tutorial 4: Goals
Google Analytics Tutorial 5: Search Analytics

Har du et godt google analytics tip, så del det gerne med os andre i kommentarerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *