Fyr forfattere uden platform

Fyr forfattere, der ikke selv har egne markedsføringskanaler. Det er næsten altid en forudsætning for at en (fag-)bog sælger godt.

Alt for mange bøger tjener desværre ikke udviklingsomkostningerne hjem. Det er dårligt for bundlinjen på et forlag. Derfor kan det være en god ide at stille krav til forfatterens egne markedsføringskanaler. På mange amerikanske forlag er det i dag et krav, at forfatteren på forhånd har etableret et succesfuldt nyhedsbrev eller en blog, eller en fanskare på facebook eller twitter. Allerhelst en kombination af flere elementer.

Hvis forfatteren på forhånd har etableret en platform, kan denne naturligvis bruges til at sælge bøger. Mindst lige så vigtigt er det dog, at forfatteren under bogens udarbejdelse bruger den til at teste materialet. For eksempel kan en blog give pejling på, hvilke emner, der vækker interesse hos målgruppen – det er de blogindlæg, der bliver delt og kommenteret meget. Man kan bruge de loyale fans til at hjælpe med at vælge forside og i det hele taget være ambassadører for bogen ud i et meget relevant og interessant netværk.

Så tænk dig om en ekstra gang, inden du antager et manuskript fra en forfatter, der ikke har eller er i gang med at udvikle en platform. Når først bogen er udkommet, er det for sent.

Comments

 1. says

  Hej Marie.

  faldt over din hjemmeside efter en søgning på google, og blev så inspireret, at ejg har læst grundift på den. Jeg har også oprettet et indlæg, hvor jeg linker til den på både fyldepennen.dk og perfiktion.

  ligeledes har jeg linket til den fra min egen hjemmeside. du kan se linket her:
  http://www.xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-eller-blogs-der-omhandler-skrivning

  Det var dog især dette indlæg, som inspirerede mig og fik mig til at tænke. Først for nylig er jeg blevet klar over, hvor meget det betyder at man markedsfører sig selv og opbygger netværket. Noget som folk der skriver indimellem viser modstand mod.

  jeg har dog aldrig tænkt på følgebrevet som et CV, men det er jo det, det er. først fornylig har jeg skrevet både min hjemmeside og min BogBlog ind i teksten.

  Men dine indlæg er super gode og meget orienterende. Jeg vil klart anbefale din side til alle som skriver 🙂

  mvh Lene alias xanadue

  Hjemmeside om skrivning: http://www.xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-eller-blogs-der-omhandler-skrivning
  Bogblog – bøger, manga og anime til at fodre din fantasi: http://xanadues-imagination.blogspot.com/

  • Marie Halkjær says

   Hej Lene

   Mange tak for links og de rosende ord. Jeg er glad for, at du kan bruge mine betragtninger.

   De bedste hilsner
   Marie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *