Kære forfatter – husk at medsende dit cv

De dage hvor en forfatter kunne gemme sig på sit kvistkammer er forbi. Forfattere skal også være med til at sælge bogen. Derfor har forlagene brug for at se et cv inden et manuskript antages.

Sidste mandag var jeg til redaktionsudvalgsmøde hos Unitas Forlag. Her sidder vi seks mennesker som tager stilling til om indkomne manuskripter og bogforslag skal udgives eller ej. Det er altså os, man skal overbevise, hvis man skal have en bog udgivet på Unitas. Og det gør man ikke altid med et godt manuskript alene…

Hvor ville det være skønt, hvis flere forfattere sammen med manus eller synopsis sendte et cv. For at en bog skal opnå bestsellerstatus, skal der ikke ”kun” et godt manuskript til. Forfatteren skal også i 90% af tilfældene have en historie, som kan sælges til medierne (altså forfatteren skal være en historie i sig selv) – eller endnu bedre, hvis han eller hun allerede har kontakt til målgruppen som foredragsholder, via sit eget nyhedsbrev, en blog eller lignende. Så kære forfattere, vedlæg et cv, fortæl os hvorfor du er den helt rigtige ekspert til at skrive netop denne bog.

Og forlag, hvis forfatteren ikke selv husker at vedlægge disse oplysninger, så spørg straks efter dem, så en antagelse eller et afslag kan gives på det bedst mulige datagrundlag. Hvis disse oplysninger først skal indhentes, når man er godt i gang med at læse manus til et redaktionsmøde el.l., så bliver antagelses-/afslagsprocessen hurtigt rigtig lang. Lad os få taget en beslutning og få udgivet nogle fantastiske bøger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *