London Book Fair

Nu synger London Book Fair på sidste vers. De sidste handler gøres, de sidste visitkort uddeles og de sidste kataloger proppes i de allerede overfyldte tasker. Og jeg er tilbage på arbejde i Danmark efter to dage på messen. 

London Book Fair blev afholdt i Earls Court, centralt i London. Efter et par år med forskellige lokationer synes Reed, der afholder messen, endelig at have fundet et sted, som de fleste større forlag kan acceptere. Jeg havde indlogeret mig hos en veninde i Notting Hill og sammen begav vi os til Earls Court mandag formiddag. Det mest slående ved disse messer er for mig de rå mængder af (nye) bøger, der er samlet på ét sted. Det giver fornemmelsen af, at den internationale forlagsbranche er enorm. Række efter række med større og mindre stande, der fremviser deres nyeste og bedste bøger. Selv om der er mange bøger, der til forveksling ligner hinanden, kan man også sagtens falde over en bog, der bygger på en rigtig god ide. En bog, hvor man tænker ”gid jeg var kommet på den ide”. 

For de, der ikke ved det, er London Book Fair en branche-messe og ikke åben for offentligheden. Bøgerne var altså ikke til salg, men primært til fremvisning med det formål at sælge rettigheder. Jeg var ikke på jagt efter rettigheder i London, og jeg har endnu ikke nogen at sælge, så egentlig havde jeg måske ikke så meget at gøre der. Men inspirerende og spændende var det alligevel. Specielt fordi man, når man hverken sælger eller køber, har tid til at kigge på de mange stande, hvorimod rettighedsfolkene ofte har et stresset program med møder hver halve time dagen lang.  

Ud over forlag er også en række relaterede brancher repræsenteret – trykkerne, papirvirksomhederne, softwareudviklerne og et par af branchebladene, bl.a. The Bookseller og Publishers Weekly. Også Oxford International Centre for Publishing Studies, hvor jeg har taget min MA i publishing, var repræsenteret med en stand. Tirsdag eftermiddag bød de på drinks og snacks, hvilket gav mulighed for at få snakket med en del af mine tidligere medstuderende. For hvert år der går, bliver disse diskussioner mere og mere interessante, efterhånden som folk rykker op i rækkerne i forlagsbranchen.  

Alt i alt var det altså en fantastisk oplevelse på London Book Fair. Så betyder dyr mad, for få toiletter og ømme fødder mindre i den store sammenhæng.  

Hvis man ikke var på London Book Fair kan man få en lille smagsprøve på den Second Life Book Fair, der afholdes fra fredag d. 20. april kl. 24 til søndag d. 22 kl. 21 (UK-tid). Jeg har ikke på nuværende tidspunkt en SLURL, men sted følger en af dagene.  

I morgen vil jeg desuden give et referat af et par af de markedsføringsseminarer jeg deltog i på messen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *