Online bogsøgning

Der er i den seneste tid blevet lanceret en del muligheder for online fuldtekstsøgning i bøger. Søgefunktionerne er blevet lavet af de store spillere Google, Microsoft og Amazon. 

Amazons Search Inside, Microsofts Live Search Books og Google Book Search tilbyder mere eller mindre den samme grundlæggende funktion – man kan søge i bøgerne og se pdf’er af udvalgt materiale. Der er også i alle tre tilfælde en øvre grænse for hvor mange sider man kan læse, så hele bøger ikke bliver læst online. På Live Search Books kan man selv angive hvor stor en procentdel af bogen, der skal være tilgængelig.  

Jeg synes desuden særligt godt om Microsofts feature med en ”bar”, der viser hvor mange gange søgeordet optræder på hver enkelt side. Baren viser forskellige nuancer af grøn – hvis den er mørkegrøn er der mange henvisninger, hvis den er hvid er der ingen, og forskellige nuancer af grøn derimellem.  

Indtil videre har man dog som dansk forlag kun mulighed for at gøre sin bog online søgbar på google, da Amazon og Microsoft kun understøtter engelsksprogede bøger i øjeblikket.

 Amazon: 

amazon.jpg

 

Google: 

google.jpg

 

Microsoft:

microsoft.jpg

 

Mere information:

Amazon: Search Inside

Microsoft Live Search Books

Google Book Search

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *