Scribd Store gør det let at producere og sælge ebøger

Det amerikanske dokumentdelings site Scribd.com har for nyligt lanceret Scribd Store, hvor man som (amerikansk) forfatter, iværksætter eller forlag kan sælge ebøger. En god mulighed for forlag, der ikke har tid eller ressourcer til selv at udvikle en ebogsløsning.

Indtil nu har Scribds omfattende bibliotek kun indeholdt gratis artikler, ebøger og dokumenter, men nu bliver det altså muligt at tjene penge på de materialer, man uploader til Scribd. Den nye Scribd Store er allerede blevet omtalt som det nye iTunes for bøger. Så langt vil jeg måske ikke gå, men det bliver spændende at følge udviklingen. Særligt når Scribd lancerer denne service uden for USA (i øjeblikket er det ikke muligt hverken at købe eller uploade fra Danmark). Det forlyder at dette vil ske inden for nærmeste fremtid.

Jeg har selv brugt Scribds iPaper til at vise smagsprøver fra Clockwises udgivelser på clockwise.dk (fx kapitlet Drengerøvsweekend – kun for piger fra Fri – den ultimative weekendbog). Det ser ud til at Scribd Store er lige så simpelt at benytte som iPaper. Bøger og artikler i pdf- eller word-format uploades til Scribd og konverteres automatisk til en ebog i epub- og/eller pdf-format. Man bestemmer selv prisen på ebogen og den kan straks efter købes på scribd.com. Som sælger kan man også selv vælge, om der skal være DRM på bøgerne. Scribd beholder 20% af indtægten for hvert solgt eksemplar, hvilket jeg bestemt ikke synes lyder afskrækkende. En række større amerikanske forlag er da også allerede hoppet med på vognen, bl.a. Lonely Planet og O’Reilly Media. Lonely Planet bruger bl.a. Scribd til at sælge enkeltstående kapitler af deres guidebøger.

Som jeg ser det, gør Scribd det muligt for mindre forlag at følge med den rivende udvikling inden for ebogs-formater, idet Scribd gør alt benarbejdet i forhold til konvertering til relevante ebogs-formater. Det kan naturligvis også sagtens bruges sideløbende med forlagets eget ebogs-program. Scribd vil også inden for nærmeste fremtid lancere en iPhone applikation.

Comments

  1. Marie Halkjær says

    Hej Abelone

    Jeg har ikke prøvet Myll, men har i anden forbindelse arbejdet sammen med Brian Brandt, som står bag Myll og kan varmt anbefale hans service. Det er en god deal for forfattere, der gerne vil udgive selv.

    /Marie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *