En undervurderet evne: At tage gode mødenoter

Foto: Winnond via freedigitalphotos.net

Hvem var det nu, der skulle gøre det ene eller andet? Hvilken deadline aftalte vi? Eller hvad skulle sendes til hvem?
Hvis du lige som jeg jonglerer mange bolde, så gælder det om at holde tungen lige i munden, når man sidder i et møde og opgaverne bliver fordelt. Derfor har jeg den seneste tid haft ekstra fokus på at tage gode noter fra møder. Både for at holde styr på mine egne opgaver, men også undgå halvfærdige sætninger om noget med noget, som jeg alligevel ikke kan huske bagefter (måske kender du også det?).

Jeg startede med at købe en ny notesbog udelukkende til mødenoter. Jeg overvejede at bruge Evernote, som jeg ellers sværger til i mange henseender, men jeg ville gerne noget, der er lidt mere fleksibelt og ikke altid være afhængig af, at skulle sidde bag computeren. Personligt synes jeg faktisk det er en uskik at have computer med til møder, da man aldrig ved om folk sidder og svarer på e-mails eller lignende. Derfor valget af en old school linjeret notesbog.

Jeg benytter det såkaldte Cornell system, hvor jeg deler papiret ind i 3 dele. En venstre og en højre kolonne. I højre kolonne, der er størst, skriver jeg noter i løbet af mødet. Primært konkrete opgaver og aftaler frem for noter om, hvad vi har talt om. Jeg forsøger at skrive det så ordret som muligt, bl.a. ved at bruge forkortelser. Mine opgaver markerer jeg med en åben firkant – en checkbox-agtig en. Opgaver andre skal udføre markerer jeg med en åben cirkel. Så er det hurtigt at danne sig et overblik. Og alle opgaver bliver noteret – uden undtagelse. Det er det vigtigste for mig at huske.

Umiddelbart efter mødet skriver jeg overskrifter i venstre kolonne, samt opsummering af action points nederst på siden. Denne sidste del er vigtig, fordi jeg der får struktureret mine tanker omkring mødet og får sat fokus på de opgaver, jeg skal udføre efterfølgende.

Det er et system, der er under udvikling for mig. Hvordan tager du noter?

 

Comments

 1. says

  Hej Marie

  Det er et meget interessant spørgsmål, og jeg har selv tænkt ofte meget over det … Dels spørgsmålet computernoter vs. håndskrevne, dels om jeg selv har nogle systemer.

  Umiddelbart ser mine håndskrevne noter temmelig kaotiske ud, og som udgangspunkt forsøger jeg altid at “gøre mig rigtig umage” og have noteorden, hvilket med sikkerhed ikke holder mødet igennem. Ikke desto mindre er de helt uundværlige og meget brugbare efterfølgende, da jeg ved, at jeg kan finde de oplysninger i dem, som jeg har brug for, omend jeg skal lede lidt efter dem. Det er underholdende at bevæge sig rundt mellem cirkler, firkanter og anden form for indrammede tekster, pile, understregninger, osv.

  Jeg elsker denne fleksibilitet som jo ofte afspejler mødets gang, og af samme grund kan jeg slet ikke forestille mig, at skrive noter på en computer.

  De bedste hilsner fra
  Christina Bruun Olsson

 2. Marie Halkjær says

  Hej Chrsitina

  Mange tak for din kommentar. Gode overvejelser.

  For mig er den store forskel i virkeligheden beslutningen om kun at bruge én notesbog. Før havde jeg noter mange forskellige steder – forskellige blokke og notesbøger, nogle på computeren etc. Med deraf følgende arkiveringsrod.
  Selve systemet regner jeg med bliver bonus på sigt.

  /Marie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *