Figurer og illustrationer – en vigtig detalje

Hver lille detalje sender signaler om en bogs emne og kvalitet. En af de ting, der desværre ofte bliver overladt til tilfældigheder er figurer.

Her er tre eksempler på figurer fra forskellige bøger:

Min personlige favorit er den sidste. Den er enkel, så man hurtigt afkoder, hvad det handler om (Steady Eddie falder ned af karrierestigen i midten af fyrrene, Reckless Erica tager turen op og ned af karrierestigen flere gange, men ender på toppen). Der er brugt humor. Og så kan jeg godt li’ at den griber ind i teksten, så det ikke bare er en boks, der er placeret midt i det hele.

En ”håndtegnet” figur som på den midterste illustration fungerer også fint. Særligt fordi bogen har mange illustrationer, og med det håndtegnede look opnår man en ensartethed gennem hele bogen. Det er ikke specielt originalt, men nogen har da gjort sig nogle overvejelser mht. hvordan figurerne skal præsenteres.

Den første derimod signalerer for mig word-bokse og –illustrationer omsat til lidt pænere InDesign-varianter. Alt for kedeligt, hvis du spørger mig.

Men de lækre figurer og illustrationer kommer naturligvis ikke bare af sig selv. Det kræver, at man bruger den krøllede kreative del af hjernen til at finde den bedste måde at kommunikere budskabet visuelt. Og når ideen er på plads, så skal layouteren briefes rigtig godt, så den også fungerer i praksis.

Har du et eksempel på en bog, hvor illustrationerne sidder lige i skabet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *