Kontor til skæve, kreative og spændende tanker

Her på hjemmefronten har vi lavet en lille makeover af vores kontor. Det er ikke helt færdigt, fx mangler vi stadig at få hængt nye lamper op. Og en ny stol til skrivebordet er også på ønskelisten. Men nu er det indtaget her på en varm efterårsdag. Er din arbejdsplads også indrettet til at tænke skæve, kreative og spændende tanker?

 

Det er ikke alle mine drømme for det perfekte kontor, der er blevet opfyldt her, men næsten. Den samlede liste er:

  • Godt lys – både masser af dagslys og gode lamper til de dage, hvor solen glemte at stå op.
  • Et stort gulvareal, hvor tegninger, post-its og papirlapper kan spredes ud og flyttes rundt, så man kan se nye sammenhænge i materialet.
  • Et stort skrivebord og en god (kontor-)stol.
  • En lækker lænestol til at læse og drikke the.
  • Masser af inspirerende bøger i forskellige genrer. Kreative bøger, businessbøger, skrivebøger og en synonymordbog.
  • En computerbakke når lænestolen kalder, men det ikke er den gode bog og teen, der står på todo-listen.
  • Tuscher og farveblyanter, papir i forskellige størrelser og farver – nogle ideer skal bare opfindes i orange, pink eller himmelblå.
  • Foldere, mapper el.l. til at opbevare inspirationsstof. Jeg har både én til grafiske materialer og én til særligt velskrevne artikler og tekster. Hvis jeg en dag er lidt udfordret på at få tasterne til at flyve, så hjælper det nogle gange at kigge i en af folderne. I øjeblikket bruger jeg bare to helt almindelige elastikmapper. Dem kunne jeg godt tænke mig at skifte ud med noget lidt mere spændende, så følelsen af at åbne inspirations-skattekisten også bliver visuel.
  • Et stort whiteboard til at skrive udfordringer og issues på forskellige projekter. Det virker specielt godt, hvis man er flere fra kontoret, der arbejder på samme projekt. Så kan kollegaerne følge med i, hvad der er løst og hvad man stadig arbejder på.

Et analogt og et digitalt skrivebord

Hvis jeg havde plads, ville jeg ønske mig to skriveborde. Et analogt og et digitalt. Et hvor ideerne til bøger, blogindlæg og andre kreativiteter kan tegnes og skitseres på papir. Det skulle være fyldt med tuscher, store stykker papir, mine foldere til inspirationsstof m.m. Og et andet skrivebord til de uskønne og ikke særligt inspirerende computere, skærme o.l. Det digitale skrivebord er der, hvor man sætter sig for at få arbejdet gjort, når først tankerne er tænkt. På den måde ville de to processer – at få ideer og at producere – i højere grad blive adskilt.

Hvad er uundværligt i dit kontor?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *