Sådan skal en bog markedsføres

Forlægger, blogger og forfatter Michael Hyatt udgav i tirsdags bogen ”Platform: Get noticed in a noicy world”. Den nærmer sig udsolgt på tre dage. Imponerende, men velfortjent, for Michael Hyatt har tilsyneladende gjort et kæmpe arbejde for at bringe den ud over rampen. Som tidligere CEO for et af verdens største forlag, Thomas Nelson, burde han også vide, hvad der skal til.

Nogle af de værktøjer han har benyttet sig af er disse:

 • Først og fremmest har han fået en stor og dedikeret fanskare ved hjælp af sin blog michaelhyatt.com, foredrag, twitter m.m. Og han har løbende opbygget momentum for bogen på bloggen. Der er næppe nogen, der følger ham fast, som var i tvivl om, at bogen var på vej. Uden det dog på noget tidspunkt har været kvalm selvpromovering
 • Han har skaffet ikke mindre end 27 anbefalinger fra eksperter på dette felt. Heriblandt Seth Godin, Chris Brogan, Dave Ramsey og John Maxwell. Når de anbefaler, så lytter man.
 • Han har lavet et seriøst “køb bogen i første uge”-tilbud. Man får adskillige ebøger, videoer og lydfiler med, hvis man køber bogen senest fredag. Ifølge ham selv til en værdi af $375.98.
 • Han har sendt gratis kopier ud til en række læsere af bloggen med det formål at få masser af gode anmeldelser på amazon.com, barnesandnoble.com etc. Det må man sige er lykkedes: 90 på Amazon og 38 på B&N– and counting.
 • Al denne hype (og måske særligt tilbuddet i denne uge) betyder, at den ligger meget højt på diverse bestsellerlister (i øjeblikket nr. 6 på Amazon og nr. 10 på B&N), hvilket naturligvis har en selvforstærkende effekt, da den får en masse eksponering.

Imponerende. Jeg overgiver mig og køber et eksemplar på Amazon om lidt – jeg må jo se, hvad al hypen drejer sig om 😉

Comments

 1. Marcelino Gauguin says

  Tak for dette indlæg. Jeg har nu været inde på michaelhyatt.com. Der ser ud til at være meget inspiration at hente!

 2. Marie Halkjær says

  Velbekomme.
  Og ja, jeg kan varmt anbefale Michael Hyatts øvrige ressourcer. Bogen kan jeg som sagt ikke udtale mig om endnu 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *