Skal forlag producere video, web og morgendagens medier?

Skal forlag i fremtiden kunne tilbyde rådgivning uanset, hvilket platform en "forfatter" gerne vil udgive på? Foto: Renjith Krishnan

Når der er tale om faglitteratur, der skal gøre os klogere, så er en bog ikke altid det eneste eller mest oplagte valg. Man kunne også ty til en online service eller en videoguide. Formatet er ikke afgørende – det er indholdet, vi har brug for. Derfor er spørgsmålet om fremtidens forlag bliver nødt til at være lige så skarpe på udvikling af materialer til andre platforme end den traditionelle bog. Ikke nødvendigvis at have alle ressourcerne in-house – videoproducere eller webudviklere kan med fordel tilkobles på freelancebasis – men at have projektledere, der forstår at tænke på tværs af medier. Undervisningsforlagene gør det allerede i nogen grad, men jeg tror det vil brede sig til også andre genre.

Forlagene skal i så fald brande sig på en måde, så forfattere (forstået som en person, der har noget på hjertet, men mangler en forbindelse til et publikum) går til et forlag for at få hjælp til at skabe denne forbindelse – uanset platform. Forlagets opgave vil være at rådgive i valget af platform(e), hjælpe til med at udvikle materialet til den bedst mulige udgave og ved hjælp af god markedsføring at sælge til den helt rigtige målgruppe.

Det tror jeg er fremtiden for i hvert fald nogle forlag. Hvad mener du? Tror du mere på at fastholde specialiseringen, hvor forlagene udelukkende fokuserer på det skrevne ord, som det man kan og ved noget om?

Trackbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *