Udbud og efterspørgsel

Når børnetøjsmærket Ej sikke lej holder lagersalg rygtes det hurtigt blandt byens mødre. Og der er kø. Big time. Også selv om det egentlig ikke er specielt billigt, hvis man sammenligner med mærker som H&M og Name it. Men semibilligt kvalitetstøj er vi åbenbart villige til at stå i kø for, når vi ved, at det er for sent på mandag.

Bøger derimod gider vi sjældent stå i kø for. For vi kan altid købe bogen i morgen eller i næste uge, for den vil sandsynligvis være til salg indtil efterspørgslen nærmer sig nul. Med undtagelse af Harry Potter og andre hypede serier, hvor der er en reel risiko for udsolgt. Eller når et forlag tager den beslutning, at en bog ikke skal genoptrykkes selv om der er en smule efterspørgsel tilbage. Som for eksempel “En vinpushers kogebog”, hvor jeg udskød købsbeslutningen lidt for længe, og nu er den ikke til at opdrive. Hvis der kommer en 3’er skal jeg nok være blandt de første, der køber…

Måske ville det være sundt, hvis vi engang i mellem lod bøger udgå lidt før efterspørgslen var ikke-eksisterende. For at opnå følelsen af, at man skal slå til, mens man kan. Blot en tanke.

Foto af Stockimages via FreeDigitalPhotos.net

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *